Nderhyrjet Estetike – Veeners & Emax

Home / Nderhyrjet Estetike – Veeners & Emax
Nderhyrjet Estetike – Veeners & Emax

Kurorat Dentare janë një nga trajtimet dentare më të dobishme për Makeovers Smile

Ju mund të mendoni për një kurorë dentare si një “kapak” për dhëmbët tuaj. Mund të mbulojë smaltin e dëmtuar rëndë që po prish buzëqeshjen tuaj të mirë. Kurorat dentare formojnë gjithashtu pjesën e sipërme të implanteve dentare për të zëvendësuar dhëmbët që mungojnë.

 

Kurora dentare është procedura më e zakonshme dentare për t’i dhënë pacientëve një kafshim dhe buzëqeshje të përsosur. Gjithashtu, urat dentare janë bërë nga kurora dentare, kurorat e bashkuara do t’u ofrojnë pacientëve një urë dentare për hapësirat pa dhëmbë.

Materialet më të shpeshta që përdoren sot janë nga Zirkoni, Full Zirkon, Emax dhe Metal Porcelan.

Si forme e trajtimit më estetike po edhe me konzervative, gjate së cilës ruhet pothuaj e gjithë struktura e dhëmbit janë fasetat e porcelanit apo ndryshe Veneers.

Një dentist mund të përshkruajë një kurorë dentare për të trajtuar kushtet e mëposhtme:

Për të zëvendësuar një dhëmb të humbur me atë artificial mbi një implant dentar,

Për të rivendosur funksionalitetin e një dhëmbi të thyer ose të dëmtuar,

Përmirësoni pamjen e një dhëmbi, si për shembull duke rregulluar shtrembërimin ose njolla të dhëmbit

Për të mbrojtur smaltin natyral në rrezik frakturë, si për shembull pas trajtimit të kanalit të rrënjës

Për të minimizuar rrezikun e një kaviteti ose një frakture duke zëvendësuar përgjithmonë smaltin

Ju gjithashtu mund të keni nevojë për një kurorë të re nëse një mbushje dentare ose një kurorë e vjetër ka dështuar.

Ortodoncion

Trajtimi ortodontik është një mënyrë e drejtimit ose lëvizjes së dhëmbëve, për të përmirësuar pamjen e dhëmbëve dhe mënyrën e funksionimit të tyre. Mund të ndihmojë gjithashtu për t’u kujdesur për shëndetin afatgjatë të dhëmbëve, mishrave të dhëmbëve dhe nyjeve të nofullës, duke përhapur presionin e kafshimit mbi të gjithë dhëmbët tuaj.

Pse duhet të trajtohen dhëmbët në mënyrë ortodontike?

Shumë njerëz kanë dhëmbë të dendur ose të shtrembër. Trajtimi ortodontik do t’i drejtojë dhëmbët ose do t’i lëvizë ata në një pozicion më të mirë. Kjo mund të përmirësojë pamjen e tyre dhe mënyrën se si dhëmbët kafshojnë së bashku, duke i bërë më të lehtë pastrimin e tyre si dhe duke përmirësuar funksionin e dhëmbëve.